Privacybeleid

Laatst bijgewerkt 25-05-2018


Briggs & Stratton Corporation (‘Briggs & Stratton’, ‘we’, ‘wij’ of ‘ons’, ‘onze’) neemt uw privacy serieus en we willen dat u weet hoe wij uw persoonlijke informatie verzamelen, gebruiken, delen en beschermen.

Dit privacybeleid laat u weten:

  1. Welke persoonlijke informatie we verzamelen
  2. De doeleinden waarvoor we die gegevens gebruiken
  3. Hoe we die gegevens kunnen delen
  4. Hoe wij uw gegevens beschermen
  5. Hoelang we uw gegevens bewaren
  6. Wat uw keuzes zijn met betrekking tot uw persoonlijke informatie
  7. Welke informatie specifiek voor uw regio geldt

Dit beleid is van toepassing op persoonlijke informatie die Briggs & Stratton Corporation en onze merken omvatten, waaronder maar niet uitsluitend Briggs & Stratton, Simplicity, Snapper, Ferris, Vanguard, Allmand, Billy Goat, Murray, Branco en Victa (gezamenlijk ‘Briggs & Stratton Corporation’) verzamelen.

De persoonlijke informatie die via de Website wordt verzameld, wordt overgebracht naar een server in de Verenigde Staten en onderhouden door Briggs & Stratton. Briggs & Stratton gebruikt uw persoonlijke informatie en kan uw persoonlijke informatie overdragen aan derde partijen in de Verenigde Staten en in derde landen voor de doelstellingen die worden beschreven in dit Privacybeleid. Deze derde landen kunnen gegevensbeschermingsnormen hebben die verschillen van de normen in het land waar u woont. Door uw persoonlijke informatie op deze Website te plaatsen en/of uw toestemming via dat proces te bevestigen, stemt u in met het gebruik, de openbaarmaking en overdracht van uw persoonlijke informatie zoals beschreven in dit Privacybeleid. Persoonlijke informatie is informatie die redelijkerwijs kan worden gebruikt om u als individu te identificeren, zoals uw naam, e-mailadres en telefoonnummer.

1. Informatie die we verzamelen

a. Informatie die u ons verstrekt

We verzamelen informatie die u op onze Website invoert. We verzamelen bijvoorbeeld informatie van u wanneer u een bestelling plaatst, een account aanmaakt, ons een e-mail stuurt met een vraag, een verlanglijst maakt, een beoordeling schrijft of een van onze diensten gebruikt. De informatie die wij van u verzamelen, kan onder andere zijn:

  • Uw naam
  • Uw aanmeldgegevens voor uw account
  • Uw postadres
  • Uw e-mailadres
  • Uw telefoonnummer
  • Uw bestellingen, creditcard nummer en overige betaalinformatie
  • Uw reacties op blogs en forums op de Website
  • Demografische en lifestyle-informatie, zoals leeftijd, persoonlijke interesses en productvoorkeuren
  • Informatie die u verstrekt over uw gebruik van onze producten of diensten.

b. Informatie van derde partijen

We ontvangen mogelijk informatie over u van derde partijen die ons helpen onze gegevens bij te werken, uit te breiden en te analyseren en onze website-ervaring te verbeteren. We gebruiken deze informatie niet om u individueel te identificeren, maar het weerspiegelt wel enkele van uw activiteiten op internet, zoals de websites die u bezocht voordat u de Website bezocht of links die beschikbaar zijn op andere websites die u naar de Website hebben geleid.

c. Informatie die wordt verzameld via technologie

Gebruiken wij cookies?

Ja. Cookies zijn kleine bestandjes die via uw browser door een website of een provider op de harde schijf van uw computer worden opgeslagen (indien u dit toestaat). De website of de systemen van de provider kunnen uw browser daardoor herkennen en bepaalde informatie vastleggen en terughalen.

We gebruiken cookies om ons te helpen de artikelen in uw winkelwagentje te onthouden en te verwerken, uw voorkeuren te begrijpen en op te slaan voor toekomstige bezoeken aan onze Website en verzamelde gegevens te verzamelen over websiteverkeer en interacties op de Website, zodat we in de toekomst betere Website-ervaringen en hulpmiddelen kunnen bieden. We kunnen een contract afsluiten met externe dienstverleners om ons te helpen een beter begrip te krijgen van onze Websitebezoekers. Het is deze dienstverleners toegestaan om de namens ons verzamelde informatie alleen te gebruiken om ons te helpen onze activiteiten te leiden en te verbeteren.

Indien u wilt, kunt u ervoor kiezen dat uw computer u telkens waarschuwt wanneer een cookie wordt verzonden, of kunt u ervoor kiezen om alle cookies uit te schakelen door uw browserinstellingen aan te passen. Zoals bij de meeste websites, zullen sommige van onze diensten mogelijk niet juist functioneren als u uw cookies uitschakelt. U kunt echter nog steeds bestellingen plaatsen via de telefoon of door contact op te nemen met de klantenservice.

We staan niet toe dat derde partijen persoonlijk identificeerbare informatie verzamelen over u of op den duur uw online activiteiten op deze website of over verschillende websites door cookies of andere middelen te gebruiken.

In ons Cookiebeleid kunt u meer informatie vinden over hoe wij cookies gebruiken.

Logboekbestanden

De Website maakt gebruik van Internet Protocol (‘IP’) adressen om trends te analyseren, de Website te beheren, bewegingen van de gebruiker te volgen en brede demografische informatie te verzamelen voor algemeen gebruik. Een internet service provider (‘ISP’) wijst normaliter een willekeurig dynamisch IP-adres toe op het moment dat u verbinding maakt met het internet. Voor gebruikers van een lokaal netwerk (local area network, ‘LAN’), DSL of kabelmodem kan een statisch IP-adres permanent aan een bepaalde computer worden toegewezen. We kunnen de IP-adressen van bezoekers van de Website registreren. Hoewel een IP-adres uw ISP of geografisch gebied kan onthullen, kunnen we uw identiteit niet uitsluitend op basis van uw IP-adres bepalen. We kunnen echter IP-adressen koppelen aan persoonlijk identificeerbare informatie die u via de Website verstrekt.

d. Informatie die u verstrekt aan een derde partij

De Website bevat links van de website naar en plug-ins (zoals Twitter-knoppen) van websites of applicaties die worden beheerd door derde partijen (‘Websites van derden’). Briggs & Stratton heeft geen controle over Websites van derden en is niet verantwoordelijk voor enige informatie die zij kunnen verzamelen. De procedures voor het verzamelen van informatie van Websites van derden worden beheerd door hun privacybeleidslijnen. Het is uw keuze om een website van derden te bezoeken. We raden u aan om het privacybeleid te lezen als u daarvoor kiest. Niettemin streven we ernaar de integriteit van onze Website te beschermen en alle feedback over deze Websites van derden te verwelkomen.

2. De doeleinden waarvoor we de informatie die we verzamelen gebruiken

We gebruiken de informatie die we verzamelen om onze klanten van dienst te zijn en hun ervaring op de Website te verbeteren. Voorbeelden zijn onder andere:

  • Vervullen van bestellingen en verzoeken voor producten, diensten of om informatie
  • Online bestellingen traceren en bevestigen
  • Klantenservice verbeteren
  • Marketing en reclame voor producten en diensten
  • Het uitvoeren van onderzoek en analyse
  • Uw accounts bij ons opzetten en beheren
  • Communiceren over speciale evenementen, sweepstakes, promoties en enquêtes
  • Identificatie van u op onze Website en aanpassen van berichten en aanbiedingen die aan u zijn gericht op basis van uw online interacties met ons
  • Vergemakkelijken van interacties met Briggs & Stratton en anderen, zoals u in staat stellen om een link naar een vriend te e-mailen of een link op Facebook plaatsen
  • Het voortdurend evalueren en verbeteren van onze online gebruikerservaring

Enquêtes en wedstrijden

Van tijd tot tijd vraagt onze Website informatie van gebruikers via enquêtes of prijsvragen. Deelname aan deze enquêtes of wedstrijden is volledig vrijwillig en u hebt dus een keuze om deze informatie al dan niet openbaar te maken. De gevraagde informatie kan contactgegevens bevatten (zoals naam en verzendadres) en demografische informatie (zoals postcode of leeftijd). Contactgegevens worden gebruikt om de winnaars op de hoogte te stellen en prijzen toe te kennen. Enquête-informatie zal worden gebruikt voor het monitoren of verbeteren van het gebruik van en uw tevredenheid over deze Website.

Aanvulling van informatie

Om deze Website beter in staat te stellen om de Website aan te passen aan een individuele voorkeur, kunnen we informatie over de aankoopgewoonten van gebruikers met vergelijkbare informatie van onze handelspartners combineren om een gepersonaliseerd gebruikersprofiel te creëren. Wanneer een gebruiker een aankoop doet bij onze handelspartners, verzamelen en delen de bedrijven die aankoopinformatie met ons, zodat we de Website kunnen afstemmen op de voorkeuren van onze gebruikers.

3. Hoe we de informatie die we verzamelen delen

We verkopen, verhuren of verhandelen uw persoonlijke informatie niet aan derden. Hieronder volgen enkele manieren waarop we uw persoonsgegevens delen:

  • Entiteiten van Briggs & Stratton: Briggs & Stratton, of haar dochterondernemingen of gelieerde ondernemingen, zijn de eigenaren van gerelateerde merken, waaronder maar niet beperkt tot, Snapper, Simplicity, Brute, Murray en Victa. Als u als zodanig informatie verstrekt over websites die eigendom zijn van of worden beheerd door Briggs & Stratton of haar dochterondernemingen of gelieerde ondernemingen, kan deze informatie worden gecombineerd of gedeeld met andere huidige of toekomstige entiteiten van Briggs & Stratton, waaronder dochterondernemingen en gelieerde ondernemingen.
  • Externe dienstverleners: We kunnen uw informatie ook delen met externe dienstverleners op basis van een contract met Briggs & Stratton, of haar dochterondernemingen of gelieerde ondernemingen, om ons te helpen bij het verlenen van diensten aan u. Dergelijke externe dienstverleners zijn bijvoorbeeld verwerkers van creditcardbetalingen, e-mailmarketeers, aanbieders van website analyses en aanbieders van chat-communicatie.
  • Partners: We kunnen uw informatie ook delen met derde partijen die producten of diensten verkopen waarvan wij denken dat ze interessant voor u zijn, zoals onafhankelijke dealers die onze producten en diensten verkopen en handelspartners die verwante producten en diensten leveren, zoals tuingereedschap of benodigdheden.
  • Verplichte informatieverstrekking: Soms kan van ons worden geëist dat we persoonlijke informatie delen in reactie op een gerechtelijk bevel, een dagvaarding, een civiel verzoek om openbaarmaking, een ander juridisch proces of zoals anderszins wettelijk is vereist.
  • Juridische naleving en bescherming: We kunnen uw account- en andere persoonlijke informatie vrijgeven wanneer we van mening zijn dat openbaarmaking noodzakelijk is om te voldoen aan de wet, om de rechten, eigendom of veiligheid van Briggs and Stratton, haar dochteronderneming of gelieerde ondernemingen, onze gebruikers of anderen te beschermen. Dit omvat het uitwisselen van informatie met andere bedrijven en organisaties voor fraudebescherming en vermindering van kredietrisico’s.
  • Zakelijke transacties: We behouden ons het recht voor om uw gegevens, inclusief uw informatie vrij te geven en over te dragen:
    • Aan een volgende eigenaar, mede-eigenaar of exploitant van de Website of opvolgende database.
    • In geval van een bedrijfsfusie, consolidatie, de verkoop van vrijwel al onze lidmaatschapsbelangen en/of activa of andere bedrijfswijzigingen, inclusief aan eventuele toekomstige kopers.

Openbare forums

Onze Website biedt openbaar toegankelijke blogs of community forums. U dient zich ervan bewust te zijn dat alle informatie die u op deze omgevingen verstrekt, kan worden gelezen, verzameld en gebruikt door anderen die er toegang toe hebben. Bovendien is uw deelname aan een blog of gemeenschapsvorm via de Website onderworpen aan de Gebruiksvoorwaarden.

Naleving van de online privacybeschermingswet voor kinderen

We verzamelen geen informatie van iemand jonger dan 13 jaar. Onze Website, producten en diensten zijn allemaal gericht op mensen die ten minste 13 jaar oud of ouder zijn. Als u jonger bent dan 13 jaar, bent u niet bevoegd om de Website te gebruiken. Als een land een hogere leeftijd heeft voor de bescherming van online privacy van jongeren, zullen we geen gegevens verzamelen van minderjarigen in dat land die jonger zijn dan de vereiste minimumleeftijd.

4. Hoe we de informatie die we verzamelen beschermen

We werken aan de beveiliging van uw persoonlijke informatie. Tijdens de overdracht van persoonlijke informatie tussen u en onze Website gebruiken wij Secure Sockets Layer (SSL) software om de informatie die u invoert te versleutelen. Tijdens het bestelproces onthullen we alleen de laatste vier cijfers van uw creditcardnummer bij het bevestigen van een bestelling. Het volledige creditcardnummer wordt uiteraard tijdens het verwerken van de bestelling voorgelegd aan de juiste creditcardmaatschappij, maar we slaan uw creditcardgegevens niet op onze servers op.

Al onze gebruikersinformatie is beperkt in onze kantoren. Alleen medewerkers die de informatie nodig hebben om een specifieke taak uit te voeren (bijvoorbeeld een medewerker van de klantenservice), krijgen toegang tot persoonlijk identificeerbare informatie. Alle medewerkers met toegang tot persoonlijke informatie worden op de hoogte gehouden van onze beveiligings- en privacy methoden. Nadat een nieuw beleid is toegevoegd, worden deze medewerkers op de hoogte gebracht en/of herinnerd aan het belang dat we hechten aan privacy en aan wat ze kunnen doen om de bescherming van de informatie onze klanten te verbeteren. Ten slotte worden de servers die we gebruiken om persoonlijk identificeerbare informatie op te slaan bewaard in een beveiligd, beperkt toegankelijke omgeving.

Houd er rekening mee dat ondanks onze redelijke inspanningen, geen enkele beveiligingsmaatregel perfect of ondoordringbaar is, dus we kunnen de veiligheid van uw persoonlijke informatie niet garanderen.

5. Hoelang we uw informatie bewaren

We zullen uw gegevens bewaren zolang uw account actief is of zolang het nodig is om u diensten te verlenen, te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen, geschillen op te lossen en onze overeenkomsten te handhaven.

6. Wat uw keuzes zijn met betrekking tot uw persoonlijke informatie

U kunt ervoor kiezen om:

  • Het ontvangen van marketing- of promotionele e-mails te stoppen door in de e-mail op de afmeldlink te klikken
  • Persoonlijke informatie in uw account bij te werken, te verwijderen en te corrigeren of door contact met ons op te nemen. We zullen uw persoonlijke informatie bijwerken, verwijderen en corrigeren zoals vereist door de toepasselijke wetgeving.

7. Welke informatie specifiek voor uw regio geldt

Lees de onderstaande informatie voor de staat Californië.

Naleving van de Californische online privacybeschermingswet/uw privacyrechten in Californië

Inwoners van Californië die de Website gebruiken, kunnen ons vragen bepaalde informatie te verstrekken over onze openbaarmaking van persoonlijke informatie van de gebruiker aan derden voor hun directmarketingdoeleinden. U kunt een dergelijk verzoek per e-mail of per post richten aan:
Briggs & Stratton Corporate Headquarters
P.O. Box 702
Milwaukee, WI, 53201

Uw ‘Volg-me-niet’-browserinstelling

De Website verzamelt in de loop van de tijd persoonlijk identificeerbare informatie over uw online activiteiten en via websites van derden of online diensten.

We ondersteunen de browserinstelling volg-me-niet (Do Not Track, DNT). Volg-me-niet is een voorkeur die u kunt instellen in de instellingen van uw browser om de websites die u bezoekt, waaronder de Website, te laten weten dat u niet wilt dat de websites uw persoonlijk identificeerbare informatie verzamelt.

Lees de onderstaande informatie voor locaties buiten de Verenigde Staten.

De persoonlijke informatie verzameld via de Website wordt gedownload naar een server die wordt onderhouden door Briggs & Stratton. Briggs & Stratton bevindt zich op 12301 W. Wirth Street, Wauwatosa, Wisconsin 53222 in de Verenigde Staten. Briggs & Stratton kan uw persoonlijke informatie gebruiken voor de doeleinden die worden beschreven in de sectie hierboven met de titel ‘De doeleinden waarvoor wij de persoonlijke informatie die we verzamelen gebruiken’ en deze bekendmaken aan derden zoals beschreven in het gedeelte hierboven getiteld ‘Hoe we de informatie die we verzamelen delen.’

Briggs & Stratton zal voldoen aan verzoeken om individuele gegevensrechten uit te oefenen in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving. U kunt contact met ons opnemen om te verzoeken om uw gegevensrechten uit te oefenen.

Lees de onderstaande informatie voor de Europese Economische Ruimte.

Burgers in de Europese Economische Ruimte (‘EU-burgers’) zijn niet bij wet of contract verplicht om persoonsgegevens aan de Website te verstrekken. Briggs & Stratton gebruikt persoonsgegevens van EU-burgers die via de Website zijn ingediend niet voor geautomatiseerde besluitvorming, inclusief profilering.

Briggs & Stratton draagt persoonlijke informatie die via de Website is verzameld over naar de Verenigde Staten. Briggs & Stratton is bezig met het certificeren van de EU-VS Privacy Shield Framework en Zwitserland-VS Privacy Shield Framework voor gegevensoverdrachten naar de Verenigde Staten. Voor meer informatie hierover, kunt u ons Privacy Shield-beleid lezen.

Briggs & Stratton verwerkt uw persoonlijke informatie met uw toestemming en voor zijn legitieme belangen, inclusief het volgende:

  • Intern beheer van de website en daaraan gerelateerde functies
  • Netwerk- en informatiebeveiliging
  • Fraudepreventie
  • Melden van vermoedelijke criminele handelingen
  • Naleving van de wet of ter bescherming van de rechten, eigendom of veiligheid van Briggs & Stratton, onze gebruikers of derden

Let op: Briggs & Stratton verkoopt geen producten of diensten via de Website aan personen die zich in de Europese Economische Ruimte bevinden. Zodoende verzamelt de Website geen bestellingen, creditcardnummers en andere betalingsinformatie van gebruikers in de EU.

EU-burgers hebben het recht op toegang tot hun persoonsgegevens verzameld door de Website en om te verzoeken dat Briggs & Stratton hun persoonsgegevens op de Website actualiseert, corrigeert of verwijdert zoals bepaald door de toepasselijke wetgeving. EU-burgers hebben ook het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking door Briggs & Stratton van hun persoonsgegevens of om deze te beperken.

Recht op bezwaar tegen verwerking voor direct marketing of legitieme belangen:

EU-burgers hebben het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van hun persoonlijke informatie voor doeleinden van direct marketing van Briggs & Stratton of legitieme belangen.

EU-burgers hebben ook recht op gegevensoverdraagbaarheid met betrekking tot hun persoonlijke informatie. Onder voorbehoud van bepaalde beperkingen, stelt het recht op gegevensoverdraagbaarheid EU-burgers in staat om een digitale kopie van de persoonsgegevens die zij aan de Website hebben verstrekt te verkrijgen van Briggs & Stratton of om Briggs & Stratton te vragen dit naar een derde partij te verzenden. Het recht van EU-burgers op toegang tot hun persoonsgegevens omvat hun recht om een kopie te ontvangen van alle of een deel van hun persoonsgegevens die in het bezit zijn van Briggs & Stratton zolang het verstrekken van de persoonsgegevens door Briggs & Stratton de rechten en vrijheden van anderen niet zal aantasten.

EU-burgers kunnen deze rechten uitoefenen door contact met ons op te nemen. Briggs & Stratton zal in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming op dergelijke verzoeken reageren. EU-burgers hebben ook het recht om een klacht in te dienen bij de desbetreffende gegevensbeschermingsautoriteit als zij van mening zijn dat hun persoonsgegevens is verwerkt in strijd met de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming.

EU-burgers kunnen de bovenstaande contactgegevens altijd en te allen tijde gebruiken om hun toestemming voor de verwerking van hun persoonsgegevens in te trekken, waar Briggs & Stratton hun toestemming als een wettelijke basis voor de verwerking van hun persoonsgegevens vereist. Elke intrekking is alleen toekomstig van toepassing en Briggs & Stratton zal de informatie die EU-burgers hebben verstrekt voordat zij hun toestemming intrekken zolang blijven bewaren als toegestaan of vereist door toepasselijke wetgeving.

Voor Australië, vindt u hieronder de regiospecifieke informatie.

Grensoverschrijdende openbaarmaking van persoonlijke informatie

Briggs & Stratton draagt persoonlijke informatie die via de Website of App is verzameld over naar de Verenigde Staten.

Briggs & Stratton zal commercieel redelijke stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat ontvangers buiten Australië niet de Australische Privacybeginselen (met uitzondering van het Australische Privacybeginsel 1) schenden, vervat in de Privacywet 1988, met betrekking tot de persoonlijke informatie.

Direct marketing

U kunt verzoeken om geen rechtstreekse marketingcommunicatie van Briggs & Stratton te ontvangen. U kunt dit doen door op de link ‘afmelden’ te klikken in een van onze promotionele e-mails of door contact met ons op te nemen.

Contact en klachten

U hebt toegang tot persoonlijke informatie die Briggs & Stratton over u bewaard, in overeenstemming met de Australische wetgeving. We brengen geen kosten in rekening voor uw toegangsverzoek, maar we kunnen onze redelijke kosten van u terugkrijgen om u toegang tot deze informatie te verschaffen.

Briggs & Stratton probeert ervoor te zorgen dat de persoonlijke informatie die wij over u bewaren correct, volledig, actueel, relevant en niet misleidend is. Indien u van mening bent dat persoonlijke informatie die Briggs & Stratton over u bewaard niet juist, volledig of actueel of misleidend is, kunt u verzoeken om de persoonlijke informatie te corrigeren.

Indien er een reden is waarom we u geen toegang kunnen verlenen of de informatie kunnen corrigeren, zullen we u de redenen voor de weigering opgeven.

Indien u een klacht heeft over de privacy bij Briggs & Stratton, kunt u een klacht bij ons indienen door contact met ons op te nemen of via ons adres of contactgegevens zoals hieronder uiteengezet. Maak een duidelijke beschrijving van uw zorgen en vermeld de contactgegevens van uw voorkeur. We zullen proberen zo spoedig mogelijk te reageren. Indien u niet tevreden bent met onze reactie, kunt u ook contact opnemen met een toezichthouder zoals de Australische Informatiecommissaris. Op de datum van dit Privacybeleid zijn de contactgegevens:

Office of the Australian Information Commissioner
Post: GPO Box 5218
Sydney NSW 2001
Telefoon: 1300 363 992
E-mail: enquiries@oaic.gov.au
Online: https://www.oaic.gov.au/individuals/how-do-i-make-a-privacy-complaint

Hebt u vragen?

Hebt u vragen over ons Privacybeleid, dan willen wij die graag voor u beantwoorden. Dit zijn onze contactgegevens:

Online: https://www.briggsandstratton.com/eu/en_gb/support/contact

Postadres:
Briggs & Stratton Corporation
12301 W. Wirth Street
Wauwatosa, WI, 53222

UPDATES VAN HET PRIVACYBELEID

Indien wij ons Privacybeleid veranderen, dan zullen wij de betreffende wijzigingen op deze pagina vermelden en de bovenstaande wijzigingsdatum van het Privacybeleid aanpassen. Indien wij het Privacybeleid zodanig aanpassen dat het van invloed is op de wijze waarop wij uw persoonlijke informatie gebruiken of openbaar maken, dan zullen wij u duidelijk over de wijzigingen informeren voordat wij deze doorvoeren en de wijzigingsdatum vermelden.

 

Nederlands